18. 9. 2024

Innovációs díjátadón arany- és ezüstérmet nyert a Krka

2 perc olvasási idő

Az Innováció Napja alkalmából a Szlovén Kereskedelmi és Iparkamara (GZS) átadta az éves innovációs díjakat, melyeket szlovén cégek kiemelkedő teljesítményeiért ítélnek oda. A Krka gyógyszerkutatói aranyérmet nyertek a súlyos fájdalom enyhítésére szolgáló, tapentadolt tartalmazó retard tablettáinkért, valamint ezüstérmet a tromboembóliás események kezelésére és megelőzésére szolgáló dabigatrán hatóanyagú gyógyszerünkért. Ezen díjak megerősítik, hogy a Krka kiemelkedő tudású szakértői innovatív megoldásaink révén gyorsan és folyamatosan biztosítanak biztonságos, hatékony és megfizethető gyógyszereket a legszélesebb betegkör számára.

Aranyérem a súlyos fájdalom enyhítésére szolgáló gyógyszerért

Gold award for medication for relieving severe pain

A GZS aranyéremmel ismerte el a Krka szakértőinek munkáját, akik olyan retard tabletta formában fejlesztették ki a tapentadolt tartalmazó gyógyszert, amely megfelel a súlyos krónikus fájdalom kezelésére vonatkozó elvárásoknak. Az aktív hatóanyag alkalmazása retard tablettákban történik, ami segít megelőzni a nem megfelelő felhasználást. A fejlesztés során a fenntarthatóságot is figyelembe vették, és a környezeti terhelést csökkentő megoldásokat integráltak a termékfejlesztés és gyártás minden szakaszába. Ennek az innovációnak köszönhetően a gyógyszer piaci bevezetése is gyorsabban megvalósult.

Ezüstérem a tromboembóliás események kezelésére és megelőzésére szolgáló gyógyszerért

Silver award for medication used to treat and prevent thromboembolic events

A Krka kutatóit ezüstéremmel jutalmazták a dabigatránt tartalmazó gyógyszerükért, amely hozzájárul a tromboembóliás események kezeléséhez és megelőzéséhez. A gyógyszer fejlesztése során sikerült leküzdeni az aktív hatóanyag kedvezőtlen tulajdonságaival kapcsolatos kihívásokat, és a termék megfelel a szükséges biztonsági és minőségi követelményeknek. Az optimalizált gyártási folyamatok célja a termék folyamatos rendelkezésre állásának és hozzáférhetőségének biztosítása, miközben a környezeti hatások minimalizálása is fontos szempont volt.

Legfontosabb fenntarthatósági elveink a termékminőség és a betegbiztonság

Our most significant sustainable concerns include product quality and patient safety

Az idei, „A fenntarthatóságot választottuk” mottó alatt megrendezett díjátadón immár 22. alkalommal ismerték el a leginnovatívabb vállalatokat és szervezeteket. A szakmai program keretében Dr. Aleš Rotar, az igazgatótanács tagja és a gyógyszerkutatás-fejlesztés, valamint a gyártás igazgatója, valamint Dr. Zvone Simončič, a gyógyszerkutatás-fejlesztés igazgatója beszéltek a Krkánál zajló modern generikus gyógyszerek fejlesztésének kulcsfontosságú kihívásairól és az innováció jelentőségéről a gyógyszeriparban.