15. 10. 2024

Innovációs és termékfejlesztési beruházások

3 perc olvasási idő

Novo mesto, Ločna, 2024. október 9. – A Krka megnyitotta új, Paviljon 3 nevű létesítményét, amely további mikrobiológiai laboratóriumokat, könyvtári és információs szolgáltatásokat, képzési helyiségeket, valamint a logisztikai részleg üzleti helyiségeit tartalmazza.

Ez a 20 millió eurós beruházás, amely 9600 m² területet foglal el, lehetővé tette számunkra, hogy egy újabb fontos fejezetet nyissunk a Krka fejlődésében. Az új létesítmény még jobb feltételeket biztosít a gyógyszerkészítmények mikrobiológiai minőségének biztosítására, kutatóink számára pedig gyors hozzáférést kínál innovatív gyógyszerformák fejlesztéséhez szükséges információkhoz. Emellett lehetővé teszi a számítástechnika, digitalizáció és információs rendszerek területén szerzett tudásunk bővítését.

A Krka szakértőinek tapasztalata és csapatmunkája által létrehozott Paviljon 3-ban nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, amely lehetővé teszi számunkra, hogy folyamatosan innovatív, biztonságos és hatékony termékeket biztosítsunk több mint 70 ország piacán.

A Krkánál tudjuk, hogy a tudományos és technológiai fejlődés egyre gyorsabb, a piacok pedig egyre bonyolultabbak. Eszközeinket és tudásunkat folyamatosan fejlesztenünk kell, hogy időben és a legmagasabb minőségben szállíthassunk innovatív termékeket. Ezért kezdtük meg 2022 májusában a Paviljon 3 építését a Krka központjában, Ločnában, Novo mesto mellett. Az új épületben nemcsak mikrobiológiai laborok és könyvtári szolgáltatások kaptak helyet, hanem a Krka ellátási lánc műveleteinek tervezésére és irányítására, valamint a csomagolási dokumentációk előkészítésére szolgáló helyiségek is. Ezek az egységek egy jól működő rendszert alkotnak, és nagyban hozzájárulnak a hatékonyabb munkavégzéshez.

Modern mikrobiológiai laborok

Az épület legnagyobb részét, az összterület 40%-át a mikrobiológiai laborok foglalják el, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a termelés növekedésében és a szigorú gyártási szabványoknak való megfelelésben. Ezek a laborok lehetőséget adnak több vizsgálat elvégzésére, hogy biztosítsuk a termékek, a környezet, a berendezések, a személyzet és a különféle rendszerek mikrobiológiai tisztaságát. Számos vizsgálatot házon belüli fejlesztésű analitikai módszerekkel végzünk, például nyersanyagok, késztermékek és csomagolóanyagok mikrobiológiai ellenőrzését, sterilitási teszteket, antibiotikumok mikrobiológiai vizsgálatát, valamint a környezet és a személyzet ellenőrzését.

Az első mikrobiológiai laboratóriumunk 1959-ben jött létre, a Krka alapítójának, Boris Andrijaničnak a gyógyszertárában. Tíz évvel később a Krka központjába, Ločnába költözött, ahol korszerű körülmények között folyik a munka. A laboratórium rendszeresen ellenőrzi a termelési folyamatok mikrobiológiai minőségét, biztosítva a kiváló minőségű, biztonságos és hatékony gyógyszereket.

Modern könyvtár és tudásmegosztásra alkalmas helyiségek

Az új épület azon a területen épült, ahol a Krka fejlődése elkezdődött, és ahol 1962-ben megnyílt az első vállalati könyvtár. Ma ezt a feladatot a Könyvtári és Információs Szolgáltatások látják el, biztosítva a szükséges szakmai információkat a Krka dolgozói számára.

Az új helyiségek lehetővé teszik, hogy a könyvtári szolgáltatások hatékonyabban szolgálják ki a kutatókat és minden Krka munkatársat, akik a fejlesztés és a kutatás területén dolgoznak.

Egy külön emelet a képzések és csapatmunkát igénylő feladatok számára készült, ahol számítástechnikai, digitalizációs és információs rendszerekkel kapcsolatos oktatások zajlanak. A képzési létesítményekhez két számítógépes terem is tartozik.

Az új környezet kellemes, inspiráló munka- és tanulási feltételeket biztosít, amelyek javítják a munka hatékonyságát és eredményességét.